Контакти: +359 887 572 729
Еликсирът за косата – новите стволови клетки от арганово дърво

Еликсирът за косата – новите стволови клетки от арганово дърво

Растителните стволови клетки се намират в онези части на растенията, в които се наблюдава растеж. Чрез клетъчното делене в тези части, растението си набавя клетки, необходими то да расте и да живее. Използвайки силата на този вид клетки, най-новият продукт в портфолиото на Christian of Roma възстановява косата на клетъчно ниво, като я правим по-млада, по-здрава и по-устойчива на външни агресии. Това води до по-здрав вид, с повече блясък и по- дълготраен цвят.

Зорница СтойчеваЗа качествата на новия продукт на Semi di Lino – Cellula Madre, говори главният техник на Alfaparf Milano за България – Зорница Стойчева. Стилистът на Christian of Roma е родом от Кюстендил, стана носител е на престижната награда „Топ коафьор” и с годините става един от водещите специалисти в колористиката у нас и  дипломант на Vidal Sasoon Academy.

Ето какво ни сподели Зорница за първият флакон със стволови клетки от арганови дървета, способен да разкрие красивия потенциал на косата ни.

- За какъв тип коса е подходящ продукта Semi di Lino – Cellula Madre и как влияе на скалпа?

– „Клетката на майката“ е подходяща за всякакъв тип коса. Тя работи в три измерения – за блясък /с комплекс за запазване на цвета и  витамини/, за подхранване и хидратация /с подхранващи захари, и комбинации за блясък и  запазване на цвета/ и за дълбоко възстановяване на увредени коси /с бамбуков екстракт/. Преди да се пристъпи към лечение на косата, фризьорът прави диагностика и преценява от кой вариант на терапията се нуждае клиента. Терапията прави косата по-здрава, хидратирана , с блясък и по-дълго съхранен цвят. Подвижна, но без това да я утежнява. Към скалпа по-принцип няма отношение, просто защото тя там не се нанася. Но от опит бих препоръчала  – един по-сух и  лющещ се скалп, ще се почувства по-овлажнен и хидратиран, ако се случи и нанасяне върху него.

Как влияе на боядисаните и изтощени коси?

– Комплексът за възстановяване на увредени и изтощени коси съдържа екстракт от най-младите връхчета на бамбуковото растение, които съдържат молекули, близки до състава на косата и възстановяват в дълбочина. В същото време комплексът за блясък от ленено семе за запазване на цвета, прави косата блестяща и с по-дълготраен цвят. Специални UV филтри запазват цвета на косата по-дълго време.

- Какво представляват растителните стволови клетки?

– Растителните стволови клетки се намират в онези части на растенията, в които се наблюдава растеж. Чрез клетъчното делене в тези части, растението си набавя клетки, необходими то да расте и да живее. Използвайки силата на този вид клетки, ние възстановяваме косата на клетъчно ниво, като я правим по-млада, по-здрава и по-устойчива на външни агресии. Това води до по-здрав вид, с повече блясък и по-дълготраен цвят.

- Колко често трябва да се използва и какво количество?

– Когато говорим за стволови клетки от арган, това не значи масло от арган. Консистенцията е изключително лека и усвоима от косата. Терапията спокойно може да се прави два пъти месечно, тъй като тя не утежнява косата така, както подoбни интервенции на маслена основа. Тя действа в три измерения и с нея се третират три различни проблема. Затова и фризьорът е този , който преценява коя рaзновидност на лечение да предприеме и колко често е добре да се прави.

Достатъчно е да се смеси една ампула от основния еликсир, съдържащ „клетака на майката“ – стволовите клетки от арган с 25 милилитра от подходящия за нуждите на косата активатор.

-С какво се различава от останалите продукти, съдържащи арганово масло?

– Растителните стволови клетки от арган са леки и немазни – това е разликата от останалите продукти, съдържащи арганово масло. Косата остава лека, чиста и неутежнена. По тази причина терапията е подходяща дори за много тънки и фини коси, които лесно се омазняват и губят обема си и при които други терапии биха били неудачни.

-Колко време след първоначалната му употреба започва да оказва влияние?

– Ефектът от терапията „клетка на майката“ е моментален и резултатите се наблюдават още в салона след процедурата. Този ефект дори не приключва до първото измиване, а косата се чувства по-здрава и мека още дълго време след това.

Коментарите са затворени