Контакти: +359 887 572 729
Руският топ стилист Анзор Закутов с ексклузивен разказ преди идването си у нас

Руският топ стилист Анзор Закутов с ексклузивен разказ преди идването си у нас

„Искам да представя моя колега и приятел Анзор Закутов. Срещнах го за първи път в Барселона, където бяхме заедно на една специализация за нови технологии във фризьорството в академията Alfaparf – Milano. Изключително харизматичен, веднага ми направи впечатление на много способен, талантлив и в същото време скромен професионалист. От тогава няколко пъти имам удоволствието да работим заедно в академията на  Alfaparf – Milano в Италия, където всеки път научавам, виждам и чувам нещо ново от него. Той не се скъпи да споделя уменията и знанията си с колеги . Приветлив, усмихнат и отдаден на фризьорското изкуство.”Анзор Закутов е стилист от международен клас, арт-директор на Alfaparf Russia, ръководител на академията на Alfaparf – Milano в Москва, автор на майсторски класове и курсове за повишение на квалификацията за фризьори, съдия на шампионати и конкурси за фризьорско изкуство.


 

 

Кога и защо решихте да станете фризьор?
За избора си на професията фризьор аз мога да говоря безкрайно, няма да ми стигнат страниците. Но най-главно е чувството, което изпитвах, когато достигах всеки нов връх, чувство на увереност в това, че съм направил абсолютно правилния избор и съм намерил своето признание. А това е най-важно в живота.

 

Труден ли е пътят към славата? Разкажете как стигнахте дотук?
Пътят на фризьора не е лек, но ако човек е създаден за тази професия, то той няма да изпита сериозни трудности. Единствено, което е необходимо е време, дълго време, за усъвършенстване на майсторството и придобиване на опит. А на всички им се иска това да става по-бързо… Затова животът на фризьора е едно постоянно усъвършенстване в професионален план. У нас съществува такъв израз като „да изградиш ръката си“.

 

Защо избрахте да работите с Alfaparf Milano?
За първи път се запознах с продуктите на Alfaparf на изложение за красота в Москва през 2008. Това беше любов от пръв поглед и както се оказа по-късно – взаимна. Екипът от професионалисти на Alfaparf е мощен механизъм и двигател на вдъхновение, без което творческата личност на стилиста просто не се получава, а също и много знания и иновативни подходи в работата с косите.

 

Какви са тайните на красивата прическа?
Съчетаниe от изтънченост и ярка изразителност на образа, предпочитам усилване или смекчаване на различни елементи на прическата. Например класическата и най-обикновена форма на подстригване с ярки цветови акценти или абсолютно комерсиален и обикновен цвят и строги геометрични детайли във формите. Понякога искам да подчертая образа, когато комбинацията от сложни цветове и форми позволява да бъде достигнат желания резултат.

 

Как се отнасяте към аксесоарите за коса и актуални ли са те за сезона?
Аксесоарите за коса, разбира се, си остават модерно допълнение към цялостната визия, но косата сама по себе си също може да бъде аксесоар за дамите. Хармоничното съчетание между цвят и текстура е важен момент във визията на всяка жена.

 

Кои са любимите ви продукти за коса и кои от тях бихте препоръчали с две ръце?
В работата с клиентите си повече от 90% от козметиката, която ползвам е  Alfaparf – Milano. Безусловно линията Pigments е фаворит, който се превърна в световна тенденция. Но ако говорим за продукти, които използвам сам на себе си, то новата стайлинг линия на Alfaparf Style Stories, представлява незаменим източник на вдъхновение за стилизиране на къдрава коса, каквато е и моята.

Коментарите са затворени