Първи органик бутик в Пловдив

Christian of Roma отваря органик бутик с продукти за коса в града под тепетата

Най-иновативната компания в индустрията на красотата ще посреща ценителите на здравословния начин на живот в обновено пространство, където грижата за здравето и опазването на околната среда са основни ценности. Шикозният адрес на Christian Of Roma Academy в пловдивския хотел Санкт Петербург се превръща в зелен оазис на здравето и красотата.

Четири бранда, които отговарят на съвременните изисквания за грижа за здравето с отговорност към чистотата на планетата за първи път ще достигнат до крайния потребител.

OWAY, Sendo, L’Anza и InSight са перлите в короната на Christian Of Roma. Общото между продуктите е фокусът върху комбинираната грижа за косата, скалпа и здравето на кожата. Едновременно с това в производството на брандовете е заложена грижа за планетата и опазването на околната среда.

Революционният OWAY е създаден при спазване на най-модерните еко-изисквания. Опаковките са стъклени, етикетите на продуктите не са от хартия, набавена чрез изсичане на дървета, а са от коса на царевица. Италианският прозводител набавя растенията и суровините от най-изоставащите икономически държави с цел подпомагане на тяхната икономика.

Както споделят от самата компания – в съдържанието, в продукта има и есенции, и аромат, и качество, но и социална отговорност. Това за потребителя е от огромно значение, в свят, в който всички ние се обърнахме навътре към себе си, а дефицита на шумните преживявания е компенсиран от грижата за нашето здраве и грижата за природата с всички ресурси, които тя ни дава.

Посланието на иновативния бранд Sendo, е „Качество, което всички заслужаваме“. В него италианската марка е закодирала осигуряването на ексклузивност и професионален опит за благосъстоянието на всички. За производителите блгосъстоянието означава преоткриване на корените на нашата най-дълбока и древна същност, с която често губим контакт, заради стресиращия и забързан ритъм, в който ние често живеем. Sendo се различава от традиционната козметика, защото в производството се използват зелен, екологичен подход, за да уважаваме себе си и едновременно с това да защитим планетата. Днес изживяванията са свързани с даровете на природата, която осъзнато трябва да пазим, за да черпим от ресурсите й, колкото се може по-дълго време. Както гласи мъдрата мисъл „Ние не сме наследили Земята от дедите ни, взели сме я на заем от децата си!“ така и нашето поведение се преориентира към грижата за природата.

Луксозният L’Anza може да бъде описан с думите „вяра, вдъхновение, израстване“. От 1985-а година американския бранд залага на индивидуалност в грижата за косата. Редица проучвания, лабораторни аналази и изследвания водят до патентоването на формула, която освен в колористиката и оформянето на косата я лекуват. Иновативните продукти са предназначени за лечение накосъма и има терапевтичен ефект, чрез внедряването на аминокиселени и нанотехнологии. Не слуайно ценностите „лекува, запечатва, защитава“ са фундаметални за американския бранд.

Най-точното послание на InSight е проницателност, прозрение, познание, бъдеще. Продуктите със 100 процента италиански произход са създадени в лабораторни условия, за да се получи изделие с холистично действие. InSight е резултат от съчетанието на древната мъдрост за фито-екстракти и фито-масла, както и етичният избор за използването на органични съставки. За италианската компания природата е категоричният източник на вдъхновение. Нетрадиционните и иновативни формули са насочени към опазване на здравето и блясъка на косата.

„Ние избрахме да използваме само аромати без алергени, за да може продуктите ни да са леки и поносими дори за най-чувсвителната кожа. Всички продукти на InSight са без ароматизатори и оцветители.” - заявяват от компанията. Във формулите основните активни съставки са с произход на биологичното земеделие от сертифицирани култури. Резултатът е съчетанието на масла с естествен произход, които в синергия засилват действието при подхранването на косата. Целта е не просто за се работи на принципа на използването на органични средства, а и да се защити концепцията за уелнес, защита на работниците, които са част от производството и запазването на планетата.